Monday, September 19, 2016

(1157) Τα μπαμπού της Καμακούρα


Ένας ακόμα ναός της Καμακούρα, αυτή τη φορά το Χοκόκουτζι (報国寺) που ιδρύθηκε το 1334, ανήκει στη σέκτα Ρινζάι του βουδισμού Ζεν και είναι γνωστό για το δάσος με τα μπαμπού του. ΟΚ, δεν είναι του μεγέθους του Αρασιγιάμα στο Κιότο αλλά σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη αν βρεθεί κανείς στην Καμακούρα -η οποία, κατά την άποψή μου, είναι περισσότερο Κιότο από ό,τι το Κιότο. 






















 (Για τις ίδιες φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

8 comments:

Ilias (Greece) said...

Μετά το ξενέρωμα στο Κιότο έχω φοβηθεί οτιδήποτε "παραδοσιακό" αλλά μία ημερήσια στην Kamakura θα την κάνω την (μεθ)επόμενη φορά που θα ρθω Τοκιο.

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Το Κιότο δεν είναι στην πραγματικότητα παραδοσιακό -η Καμακούρα είναι πολύ περισσότερο, κυρίως λόγω μεγέθους. Πώς πάνε τα σχέδια για το επόμενο ταξίδι;

Ilias (Greece) said...

α π ό γ ν ω σ η αφού έχω γεμίσει έναν χάρτη google maps με αξιοθέατα κ spots και να δω τι θα πρωτοδούμε (και πες Οσάκα είναι μικρή μεν αλλά να μη πας και στο Kobe δίπλα; κλπ κλπ).

Φαντάζομαι στη 10η φορά Τόκιο θα μπορεί κάποιος απλά να ξυπνάει κ να κατεβαίνει κάτω να πίνει τον καφέ του χαλαρός χωρίς να αισθάνεται οτι περνάει η ώρα κι έχει 10 μέτρα λίστα από πράγματα να δει κ μαγαζιά να χαζέψει. Oh well, έτσι κι αλλιώς έχει μπει στο πρόγραμμα ανα 3-4 χρόνια κ μία επίσκεψη οπότε κάπως το σώζουμε. Ή έτσι νομίζω. Εκείνος ο τέλειος μικρός ναός στην Asakusa σε ποιο σημείο της ειναι;

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Οσάκα και Κόμπε είναι σύγχρονες βιομηχανικές πόλεις: έχουν τη γοητεία τους αλλά έχω την εντύπωση ότι μόνο αν είναι κανείς φανατικός θα χρειαστεί να σχοληθεί σοβαρά μαζί τους -πάντως για την ιστορία η Οσάκα δεν είναι ακριβώς "μικρή". Ο μικρός ναός της Ασακούσα -αν εννοούμε τον ίδιον, το Χικάν Ινάρι (https://jp.pinterest.com/pin/196047390003477413/) είναι δίπλα και πίσω από το Ασακούσα Τζίντζα· όπως είχα πει και παλιότερα, αν ο χρόνος σας το επιτρέπει, ειδοποιήστε με (κατά προτίμηση μέσω Facebook) όταν θα έχετε καταστρώσει το πρόγραμμά σας και μπορούμε να κάνουμε τη βόλτα παρέα.

Ilias (Greece) said...

Asakusa έγραψα αλλά εννοούσα Akihabara, 2-3 post πιο πριν ( https://japanarekore.blogspot.gr/2016/09/1158.html ).

Φτάνουμε Τόκιο απόγευμα 31 Οκτωβρίου και θα μένουμε Nihonbashi μέχρι το Σάββατο 5 Νοεμβρίου οπότε θα σου στείλουμε κάποια ειδοποίηση αρκετές μέρες πριν, αν έχεις χρόνο βέβαια και συμπέσουν οι διαδρομές μας ευχαρίστως να τα πούμε.

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Είναι στην Ακιχαμπάρα -τι άλλο να πω; Είναι δίπλα στο εστιατόριο για το οποίο έγραψα σήμερα (αν θέλετε μπορώ να σας στείλω χάρτη). Λογικά θα καταφέρουμε να βρεθούμε -αν θέλετε. Και όσο πιο νωρίς με ενημερώσετε, τόσο πιο πιθανό είναι.

Ilias (Greece) said...

το εστιατόριο οκ το βρήκα (άλλο ένα pin στον χάρτη, αν και δεν έχουμε χρόνο για ουρές - ειδικά αν πεινάμε :-) , παρεπιπτόντως ψάχνοντας τώρα μαρουγό είναι και μία μάρκα(;) tabi κάλτσες και υποδήματα (παντόφλες!). Σε κανα μήνα περίπου θα τα πουμε πιο συγκεκριμένα, πριν φύγουμε από Ελλάδα.

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Ωραία! Θα περιμένω μήνυμά σας λοιπόν. Καλή προετοιμασία και αν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορώ να σας φανώ χρήσιμος, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου και νωρίτερα.