Friday, April 24, 2020

(2090) Συνεχίζοντας στα λίγο πιο βαθιά...

Nihon_arekore_02112_Olympic_Goshuincho_100_cl

...Ολυμπιακά σουβενίρ, ένα γκοσουίν-τσο (御朱印帳), ένα ειδικό σημειωματάριο στο οποίο μαζεύεις τις επίσημες σφραγίδες των ναών τους οποίους επισκέπτεσαι ώστε να έχεις την απόδειξη ότι τους επισκέφθηκες όντως τη συγκεκριμένη μέρα. Ανεξάρτητα από τους Ολυμπιακούς, οι σφραγίδες αυτές, που λέγονται "γκοσουίν" (御朱印) είναι από τα πιο ωραία σουβενίρ που μπορείς να μαζέψεις από την Ιαπωνία ακόμα και αν δεν είσαι πραγματικά προσκυνητής. Τώρα που το σκέφτομαι, κάποια στιγμή πρέπει να ποστάρω το δικό μου -δεν πιστέψατε πραγματικά ότι δεν έχω, ε;

(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

2 comments:

Ηλίας said...

Πονεμένη ιστορία, αφού δεν μάζεψα (από σταθμούς τρένων) την πρώτη φορά που ήρθα, ε μετά κάπου έχασε το νόημα να ξεκινήσω τις επόμενες δύο. Ίσως την επόμενη; (ακόμη πιο δύσκολο το βλέπω)

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Να σου πω, αυτό με τους σταθμούς θέλω να το κάνω κι εγώ κάποια στιγμή και ειδικά με τη γραμμή Γιαμανότε της JR. Το ωραίο μ' αυτές τις συλλογές, ούτως ειπείν, είναι ότι μπορείς να τις ξεκινήσεις όποτε θέλεις. Α, και έχε κατά νου ότι καλό είναι τα γκοσουίν-τσο να τα έχεις *μόνο* για σφραγίδες ναών: κάποιοι ναοί αν δουν ότι τα χρησιμοποιείς για τα πάντα, ενδέχεται να μη δεχτούν να στα σφραγίσουν.