Friday, June 7, 2019

(1861) Φουκουσίμα Γκόθικ


Το συγκεκριμένο μαγαζί βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του Αϊζου Ουακαμάτσου. Και ομολογώ ότι έπαθα αυτό που οι Αμερικανοί λένε "νταμπλ-τέικ": το προσπέρασα και μετά γύρισα πίσω με την όπισθεν για να σιγουρευτώ ότι ήταν αυτό που νόμισα. Και ναι, είναι και μαγαζί με γότθικα κοσμήματα και αξεσουάρ και μπαρ. Στον κεντρικό δρόμο του Αϊζου Ουακαμάτσου, ξαναλέω. 

(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

2 comments:

Ηλίας said...

Πάντως με τόσα μπουκάλια σε σειρά στη βιτρίνα πιο πολύ με κάβα μοιάζει παρά με bar. Και gothic πουλάμε ναι αλλά απ έξω μοιάζει ένα σκέτο ταπεινό konbini (gothbini?)

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Γενικά στην Ιαπωνία τα μέρη στα οποία μπορείς να πιείς (κυρίως τα ιζακάγια αλλά συχνά και τα μπαρ) παρατάσσουν στις βιτρίνες τους διάφορα μπουκάλια και κυρίως αυτά του σάκε και του σότσου των 1,8 λίτρων· όταν έχεις μεγαλώσει με αυτη την εικόνα, πιθανότατα θα το κάνεις κι εσύ στο δικό σου μαγαζί χωρίς να σκεφτείς καν ότι ίσως δεν ταιριάζει επειδή εσύ πουλάς γκόθικ μπαρ ενώ οι άλλοι ταβέρνα. Νομίζω ότι πρόκειται για άλλη μια περίπτωση διαφοράς φάσης μεταξύ του πώς αντιλαμβάνονται τα πράγματα οι Ιάπωνες σε σχέση με το πώς τα αντιλαμβάνεται ο υπόλοιπος κόσμος.