Tuesday, June 28, 2016

(1098) Ένα βήμα παραπέρα


Πριν από τρία χρόνια, είχα ποστάρει τη συνηθισμένη (για τα ιαπωνικά δεδομένα) εκδοχή: τηγανιτά μακαρόνια γιάκι-σόμπα σε σάντουιτς. Σήμερα, μια πιο προχωρημένη, αλλά εξίσου ιαπωνική παραλλαγή: τα ίδια γιάκι-σόμπα τυλιγμένα σε ένα πολύ μαλακό ψωμί με γεύση και εμφάνιση ομελέτας. Το σκεπτικό παραπέμπει σε ένα άλλο πολύ δημοφιλές φαγητό το όμου-ράισου (オムライス) το οποίο είναι κανονική ομελέτα γεμιστή με ρύζι κοκκινιστό με κέτσαπ -παρεμπιπτόντως, για κάποιο λόγο το φαγητό αυτό θεωρείται "δυτικό" στην Ιαπωνία. 

 (Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

0 comments: