Wednesday, October 16, 2019

(1954) Όταν είσαι οπαδός...


...όπως εδώ, των Yokohama Baystars, δηλαδή της ομάδας μπέιζμπολ της Γιοκοχάμα, είσαι φαν μέχρι και στις λεπτομέρειες (νύχια, σκουλαρίκια κ.λπ.) Και ναι, το ξέρω ότι κάπως έτσι κάνουν οι οπαδοί των αθλητικών ομάδων παντού -απλώς επιβεβαιώνω ότι το κάνουν και στην Ιαπωνία. 


(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).


4 comments:

Anonymous said...

στην ελλαδα αν ενας οπαδος φορουσε τα αγαπημενα ρουχα της ομαδας του και τον συναντουσαν αντιπαλοι οπαδοι μιας αλλης ομαδας στην καλυτερη περιπτωση θα τον ξεγυμνωναν και στην χειροτερη θα τον εστελναν στο νοσοκομειο!!!

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Ναι, το ξέρω -δε γίνεται πια;

Anonymous said...

μια χαρα γινονται,
μαλιστα τα πραγματα εχουν αγριεψει τον τελευταιο καιρο,σχεδον καθε εβδομαδα μαθαινουμε τουλαχιστον απο ενα περιστατικο σκληρης βιας με ξυλοδαρμους,μαχαιρωματα κλπ...

ενα απο τα πιο προσφατα ειναι και το παρακατω:

Σοβαρό επεισόδιο στο Παλαιό Φάληρο: Οπαδός έπεσε από 3ο όροφο – Του είχαν στήσει καρτέρι

http://newpost.gr/ellada/5d87488dbbaffaf469828f66/sovaro-epeisodio-sto-palaio-faliro-opados-epese-apo-3o-orofo-toy-eihan-stisei-karteri

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Συγγνώμη, εγώ μπερδεύτηκα: για κάποιον λόγο το "αν ενας οπαδος φορουσε" το διάβασα "όταν ενας οπαδος φορουσε" και θεώρησα ότι μιλούσατε για κάτι που συνέβαινε στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι ότι επειδή δεν έχω και δεν είχα ποτέ καμία σχέση με τον επαγγελματικό αθλητισμό (ούτε και με τον αθλητισμό γενικότερα, εδώ που τα λέμε) δεν έχω ιδέα αν αυτά τα πράγματα εξακολουθούν να γίνονται· προφανώς συμβάλλει επίσης ότι πρακτικά λείπω από την Ελλάδα μια δεκαετία. Λυπάμαι που ακούω ότι εξακολουθούν να γίνονται και λυπάμαι ακόμα περισσότερο που δεν εκπλήσσομαι καθόλου για το ότι εξακολουθούν να γίνονται.