Wednesday, April 12, 2017

(1303) Ένα καφέ -ή έξι- στην Γκίνζα



Δεν είναι τόσο παλιό: για την ακρίβεια είναι δύο χρόνια μικρότερό μου (του 1969), όμως ο αέρας του είναι του Παρισιού της δεκαετίας του 1930. Το λένε Cafe De Ginza Miyuki-kan (銀座みゆき館), έχει έξι καταστήματα σε όλα τα διαμερίσματα της Γκίνζα και παρότι το σήμα κατατεθέν του είναι το Μον-Μπλαν, το μιλφέιγ με τη φράουλα που πήραμε εμείς ήταν εξαιρετικό. Και όχι, δεν ξέρω γιατί το ταμπελάκι που λέει "δε δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες" είναι στην τουαλέτα. 



















 (Για τις ίδιες φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

2 comments:

Anonymous said...

να ρωτησω λιγο,
ποσο μεγαλο(τετραγωνικα μετρα) ειναι το συγκεκριμενο καταστημα και ποιο το ενοικιο που καλειται να πληρωσει κανεις για ενα τετοιου μεγεθους καταστημα στην συγκεκριμενη περιοχη;

ευχαριστω!!!

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Λόγω περίεργης διαρρύθμισης δεν μπορώ να καταλάβω πόσο μεγάλο είναι αλλά θα έλεγα ότι οι χώροι υποδοχής πρέπει να είναι γύρω στα 200-300 τετραγωνικά και υπολογίζω άλλα 30-50 για κουζίνα οπότε θα το έκανα από 230 τετραγωνικά μέχρι 350. Για τις τιμές, από μια μικρή έρευνα που έκανα σε 2-3 μεσιτικά γραφεία είδα ότι τα ενοίκια των ισογείων της περιοχής ποικίλουν από 100 ως 400 ευρώ το τετραγωνικό, πράγμα που μας δίνει ένα μεγάλο φάσμα από 23.000€ μέχρι 140.000€.

Ελπίζω τα παραπάνω να βοηθούν κάπως.