Monday, July 4, 2016

(1102) Σε ένα παιχνιδάδικο πολύ, πολύ μακριά


ΟΚ, όχι πολύ μακριά: στο Ουένο, ένας συνδυασμός σαμουράι και Star Wars...



...ένας συνδυασμός Mr. Potato Head και Star Wars...



...ένας συνδυασμός πολέμαρχου και Star Wars...



...και βεβαίως γκατσαπόν και Star Wars.

 (Για τις ίδιες φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

4 comments:

Ilias said...

Επι τη ευκαιρία, δεν είδα να το αναφέρεις πουθενά στο blog και είναι πολύ ενδιαφέρον μαγαζάκι για φωτογραφίες, το Godzilla-Ya στο Koenji (πολύ κοντά στον ομωνυμο σταθμό). Είχα χαζέψει με τη συλλογή και μπορούσες να βρεις διάφορα μεταχειρισμένα παιχνίδια και memorabilia σε λογικές τιμές.

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Δεν το αναφέρω γιατί δεν το ξέρω: το Τόκιο είναι μεγάλο και το Κοέντζι είναι πολύ μακριά από την πλευρά που βρίσκομαι. Επιπλέον, όντας 15 λεπτά με το ποδήλατο από την Ακιχαμπάρα και με μια σταθερή εβδομαδιαία υποχρέωση στο Νακάνο, θα έλεγα ότι είμαι καλυμμένος σε ό,τι έχει σχέση με παιχνίδια. (Παρεμπιπτόντως με εντυπωσιάζει αυτό με τις φωτογραφίες: το 99% των υπαλλήλων στα μαγαζιά αυτού του είδους αντιδρούν σχεδόν υστερικά όταν σε δουν να κρατάς μηχανή.)

Ilias said...

Όχι μόνο δεν είπαν τίποτα που τράβηξα τις βιτρίνες με τα συλλεκτικά παιχνίδια αλλά μου έκαναν και έκπτωση 500 yen για κάτι βινύλια soundtracks ταινιών χωρίς να κάνω παζάρι! Το site του είναι εδώ http://www1.plala.or.jp/GODZILLAYA/ είναι δυτικά του σταθμού Koenji, πάνω από ένα bar με το ίδιο όνομα (μία κυρία στο bar με πήγε μέχρι το μαγαζί δίπλα, αποκλείεται να το έβρισκα)

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Πραγματικά ασυνήθιστο. Από την άλλη, το Κοέντζι έχει και αυτό τη δική του μικρό-κουλτούρα...