Wednesday, August 5, 2020

(2162) Στη σειρά δεν μπαίνουν μόνο οι ταξιτζήδες

Nihon_arekore_02185_Shoes_in_line_100_cl

Μπαίνουν, βεβαίως, και τα παπούτσια -μάλιστα, μπαίνουν κυρίως τα παπούτσια. Εδώ έξω από ένα σεπαρέ σουσάδικου στην Γκίνζα. Αν ματέψατε ότι πρόκειται για εταιρική έξοδο μετά τη δουλειά, δεν κερδίζετε τίποτα. (Οι παντόφλες είναι για όσους θέλουν να πάνε στην τουαλέτα -όπου υπάρχουν άλλες παντόφλες για μέσα στην ίδια την τουαλέτα).

(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

2 comments:

Anonymous said...

απ'οτι εχω καταλαβει σε ορισμενα μαγαζια,χωρους κλπ... βγαζεις τα παπουτσια και φορας παντοφλες,
οι παντοφλες απολυμαινονται καθολου;
προσωπικα θα μου ηταν πολυ δυσκολο να φορεσω παντοφλες που προηγουμενως εχουν φορεσει εκατονταδες(για να μην πουμε για χιλιαδες)αλλοι ιαπωνες ή μη

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Γενικά στην Ιαπωνία έχεις μαζί σου πάντοτε ένα ζευγάρι κάλτσες ακόμα και όταν δεν τις φοράς με τα κανονικά σου ρούχα -υποθέτω ότι κάποιοι δεν το κάνουν αλλά οι περισσότεροι το κάνουν, κυρίως για να μπορούν να πατάνε σε χώρους με τατάμι. Συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι κι αλλιώς, αλλά δεδομένης της ιαπωνικής εμμονής με την καθαριότητα, φαντάζομαι ότι οι παντόφλες καθαρίζονται. Ξέρω σίγουρα ότι σε νοσοκομεία, ιατρεία κ.λπ. οι παντόφλες βγαίνουν από ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο τις απολυμαίνει -είχα κάνει παλιότερα ποστ ένα τέτοιο μηχάνημα από τον οδοντίατρό μου.