Thursday, March 12, 2020

(2060) Ένας κόσμος από ζάχαρη

Nihon_arekore_02081_Ameshin_Amezaiku_1_100_cl

Δεν είναι πολύ γνωστή εκτός Ιαπωνίας, αλλά η τέχνη/τεχνική (αυτά τα πράγματα πάντα είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις στην Ιαπωνία) που λέγεται "αμεζάικου" (飴細工) είναι από τις πιο εντυπωσιακές που έχω δει. Πρόκειται για καραμέλα που πλάθεται και κόβεται σε σχήμα ζώου όσο είναι ακόμα ζεστή και στη συνέχεια βάφεται -μια ακόμα κληρονομιά της εποχής του Έντο, εδώ από το εργαστήριο-ομάδα "Αμεσίν" (アメシン), στην ανατολική πλευρά της Ασακούσα, στο Χανακάουαντό (花川戸) κοντά στο ποτάμι. Α, έχουν και σάιτ

Nihon_arekore_02081_Ameshin_Amezaiku_2_100_cl

(Για τις ίδιες φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

0 comments: