Wednesday, April 24, 2019

(1829) Η ιαπωνική κουλτούρα...


...είναι γεμάτη από, γκχ, γκχ, ασυνήθιστους συνδυασμούς, οπότε κανονικά ένα καφέ-ζαχαροπλαστείο που είναι και εστιατόριο και που έχει στην είσοδο έναν νίτζα που μιλάει αγγλικά και που φοράει ποδιά που διαφημίζει μπίρα δε θα έπρεπε να εκπλήσσει. Αλλά εκπλήσσει.  

 (Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

2 comments:

Ηλίας said...

Και muslim friendly menu, και χώρος για προσευχή, και διάφορα εργαστήρια/δρώμενα, και βγάλτε φωτογραφίες με στολή νίντζα, όλα τα έχει! Δυστυχώς πολύ αμφιβάλλω οτι θα χωράνε τα παπούτσια μου στην είσοδο (νούμερο 49).

Ένα άλλο ενδιαφέρον καφέ/πολυχώρος που θα θελα να δω από κοντά κι είναι λίιιιγο πιο νότια στην Asakusa πριν φτάσεις Akihabara είναι το Almost Perfect (πέρυσι άνοιξε). Μήπως το έχεις δει;

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Οι Ιάπωνες δεν είναι τόσο μικρόσωμοι πια οπότε το 49 νούμερο δεν είναι τόσο ασυνήθιστο όσο ήταν κάποτε· ειδικά οι νεότερες γενιές πιάνουν εύκολα το 1,75-1,80 στο λύκειο. Το Almost Perfect το είχα δει σε κάποιο περιδικό πριν από μερικούς μήνες αλλά δεν έχω πάει (δεν είναι τόσο κοντά στην Ασακούσα: είναι προς το Ουένο, νότια από το Ιναριτσό). Στην ευρύτερη περιοχή Ασακουσαμπάσι-Κουραμαέ-Οκατσιμάτσι έχουν ανοίξει διάφοροι τέτοιοι χώροι που στεγάζονται σε παλιούς και εγκαταλελειμμένους επαγγελματικούς χώρους.