Monday, November 19, 2018

(1719) Τα ιζακάγια με "θέμα" τα ψάρια...


...όπως το "Τόρο Μαγούρο" (とろ鮪) στο Νινγκιοτσό (人形町), μια από τις πιο παλιοκαιρίτικες περιοχές του Τόκιο, έχουν γίνει κάπως της μόδας (σχετικά) τελευταία. 




Η διακόσμηση είναι αντίστοιχη με ξύλο, δίχτυα, σχοινιά, σημαδούρες...


...και βεβαίως τα ίδια τα ψάρια...


...και τα θαλασσινά τους, όπως αυτή η ποικιλία σασίμι με τον ίδιο τον τόρο (とろ) το παχύ κομμάτι του τόνου σε κεντρική θέση είναι εξαιρετικά. 


Πολύ καλά ήταν και αυτά τα σόμπα με φιλέτο πάπιας. (Γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μόνο με ψάρια!)

 (Για τις ίδιες φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

0 comments: