Thursday, September 28, 2017

(1423) Ειδικά σε μέρη όπως η Καμακούρα...


...η ατμόσφαιρα είναι το παν. Πειστήριο A, η είσοδος του εστιατορίου σόμπα "Καμακούρα Γιάμα-τζι" (かまくら山路). 

 (Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

7 comments:

Ilias (Greece) said...

χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που 2 φορές Τόκυο κ δεν πετάχτηκα μία μέχρι την Kamakura, φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα (απ την άλλη μένει και κάτι για τις επόμενες φορές).

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Πλέον έχω καταλήξει στην άποψη ότι η Καμακούρα είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Ιαπωνίας: είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με τη Νάρα, έχει περίπου 500% πιο αυθεντική ατμόσφαιρα από το Κιότο (συνήθως λέω ότι η Καμακούρα είναι πολύ πιο Κιότο από το Κιότο), έχει περίπου 200 πράγματα να δει κανείς εκ των οποίων τουλάχιστον μια ντουζίνα είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να δει κανείς στην Ιαπωνία γενικά, είναι δυο βήματα από την Ενοσίμα που είναι επίσης ένα από τα καλύτερα μέρη που μπορεί κανείς να δει στην Ιαπωνία και απέχει 56 λεπτά με το απλό τρένο από τον σταθμό του Τόκιο. Δεσμεύομαι να πάμε παρέα την επόμενη φορά -έχοντας ζήσει δύο χρόνια 17 χιλιόμετρα/30 λεπτά από εκεί, καυχιέμαι ότι μπορώ να κινηθώ εκεί με αρκετή επάρκεια!

Ilias (Greece) said...

ααααχ έχω 2 χρόνια μέχρι την επόμενη επίσκεψη τελευταία εβδομάδα Αυγούστου + πρώτη Σεπτεμβρίου 2019 κι ήδη το πρόγραμμα γεμίζει ασφυκτικά (μαραθώνιος Sapporo, ανάβαση Fuji, Kamakura) και θέλω και να περάσω τουλάχιστον 3 μέρες Τοκιο να δω τι καινούργιο υπάρχει + μερικά παλιότερα που δεν πρόλαβα + ψώνια από Kanda και Nakano. Και θα ναι η τρίτη επίσκεψη χωρίς να καταφέρω να πάω Hiroshima!

άγχος!

Πρέπει κάποια στιγμή που θα βρω χρόνο μεταξύ αλλαγής δουλειάς να κάνω ένα τρίμηνο στην Ιαπωνία να το ευχαριστηθώ αλλά αυτά δυστυχώς α) συμβαίνουν απρόοπτα β) κοστίζουν πολύ οπότε... ας αρκεστώ σε επισκέψεις ανά 3 χρόνια.

Ilias (Greece) said...

και τώρα κοίταξα για Enoshima και μπήκε κι άλλο μέρος στο πρόγραμμα! Όλο το καλοκαίρι χάζευα φωτογραφίες που ανέβαζε ένας πιτσιρικάς από την παραλιακή πόλη Fujisawa κοντά στην Kamakura και την είχα στα υπ όψιν οπότε βάλε τώρα και Enoshima.

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Τα παραπάνω δε μου ακούγονται τρομερά για δύο εβδομάδες -ακόμα και η Χιροσίμα χωράει. Η Κάντα και το Νακάνο μπορούν να πάνε σετ έτσι κι αλλιώς και το ίδιο ισχύει για την Καμακούρα και την Ενοσίμα (τη Φουτζισάουα θα την αγνοοούσα καθώς δεν έχει κάτι το εξαιρετικό, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα -η Άτσουκο σίγουρα θα διαφωνούσε!) και αν το κανονίσουμε εγκαίρως, μπορώ να εξασφαλίσω μια λύση που θα εξυπηρετήσει πολύ· για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ δωρεάν. Δε θα διαφωνήσω για το τρίμηνο ωστόσο: κι εγώ όταν ήρθα εδώ για πρώτη φορά, ήρθα για τρεις εβδομάδες και στις 10 μέρες άλλαξα το εισιτήριό μου και το έκανα μέχρις εξαντλήσεως της τουριστικής μου βίζας (δηλ. 90 ημέρες).

Ilias (Greece) said...

ε όχι και hiroshima, ας αφήσουμε και κάτι για πιο μετά. Έχουμε ακόμα μέχρι τότε, να μαστε καλά (και να χω και λεφτά) και θα το οργανώσουμε κάπως.

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Η Ιαπωνία είναι μεγάλη χώρα -δεν τελειώνει τόσο εύκολα! Ναι, όντως, ας είμαστε καλά και κάτι θα γίνει.