Wednesday, June 12, 2019

(1864) Και μια γαστρονομική νότα


Ίσως το πιο γνωστό φαγητό του Αϊζού (γενικότερα, όχι μόνο του Αϊζού Ουακαμάτσου) είναι το σος κατσουντόν (ソースカツ丼) το οποίο είχα φάει για πρώτη φορά στους συγγενείς της Άτσουκο στο Ιουάκι -όπως είχα πει και τότε, η διαφορά από το κατσουντόν που σερβίρεται γενικά στην Ιαπωνία είναι ότι αυτό εδώ δεν έχει από πάνω αυγό αλλά μια σάλτσα που μοιάζει αλλά δεν είναι ακριβώς Γούστερ Σος (εξ ου και η ονομασία). Την ημέρα εκείνη έβρεχε και πράγματι ήμασταν καθ' οδόν προς τον σταθμό για το τρένο της επιστροφής, οπότε μπήκαμε στο μόνο μέρος που βρήκαμε ανοιχτό (τα περισσότερα μαγαζιά είναι οικογενειακά οπότε την ώρα του μεσημεριανού, κλείνουν για να φάνε οι ίδιοι μεσημεριανό) το οποίο ήταν κάπως ιδιαίτερο ακόμα και για τα ιαπωνικά δεδομένα. Το κατσουντόν του πάντως δεν ήταν καθόλου άσχημο!  




(Για τις ίδιες φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

0 comments: