Το συγκεκριμένο εστιατόριο με ειδικότητα στα σόμπα είναι πολύ κοντά στο παλιό μας σπίτι στην Καναγκάουα όμως μόλις πρόσφατα πήγα για πρώτη φορά εκεί για φαγητό.
Όψεις της αίθουσας.
Τα δισκάκια με τα καρυκεύματα (σόγια, μπαχαρικά κ.λπ.) -οι Ιάπωνες πάντα τα προσέχουν ιδιαίτερα αυτά.
Η τουαλέτα των γυναικών (ναι, τις φωτογραφίες τις έβγαλε η Άτσουκο!)
Ο απαραίτητος κήπος -πρέπει να υπάρχει έστω και αν είναι μικρός.
Τα τέμπουρα για όλους.
Το δικό μου σετ: κατσουντόν αριστερά, απλά ζεστά σόμπα δεξιά και σούπα μίσο επάνω αριστερά.
Κρύα σόμπα με μελιτζάνες και σάλτσα τσούγιου.
Κρύα σόμπα με σούπα κάρι.
Και απλά κρύα σόμπα (αυτό ήταν της Άτσουκο που συχνά έχει μια πιο μίνιμαλ προσέγγιση στο φαγητό).
Το μαγαζί λέγεται "Σίνσου Σόμπα" (信州そば) και αναφέρεται σε μια ποικιλία σόμπα που φτιάχνονται στο Ναγκάνο. Δεν έχω φάει τα κανονικά επειδή δεν έχω πάει ακόμα στο Ναγκάνο όμως αυτά που φάγαμε εκεί ήταν εξαιρετικά. Γεγονός που αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι στην Ιαπωνία μπορείς να βρεις πολύ καλό φαγητό παντού.
(Για τις ίδιες φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).
2 comments:
Πανέμορφο! Τιμές στο περίπου; Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι μπορούσα να βρω πολύ φθηνό φαγητό παντού (βεβαίως υπήρχε και ακριβό και πανάκριβο). Σε τέτοια εστιατοριάκια την έβγαζα με 10-12 ευρω ενω αν ήθελα να κάνω οικονομία ένα σκετο μπωλ soba (omori κιολας) το έβρισκα μέχρι και με 3 ευρώ. Στη Νεα Υορκη πχ για ενα σκετο πιατο σαλατα δεν επεφτες κατω απο 20 δολαρια (να μην πω καν για τιμες ξενοδοχειων).
Δε θυμάμαι ακριβώς αλλά κάπου στα ¥1,000-1,300, ήτοι με τωρινή ισοτιμία €8-11 το άτομο. Και το δικό μου ήταν στην πραγματικότητα δύο φαγητά.
Post a Comment