Thursday, December 4, 2014

(695) Kanda 4


Από το μενού του «Ματσούγια»: κιτσούνε σόμπα (きつね蕎麦) σε ζεστή σούπα τσούγιου (つゆ) με τηγανισμένο τόφου και φρέσκα κρεμμύδια ή νέγκι (ネギ) …


…απλά κάκε σόμπα (掛け蕎麦) επίσης σε ζεστή σούπα τσούγιου…


…και κρύα ζάρου σόμπα (笊蕎麦) με ψιλοκομμένα φύκι νόρι και ένα μπολάκι με τσούγιου για να τα βουτήξεις πριν τα φας. 


Α, και το σήμα κατατεθέν όλων των σόμπα-για παλαιάς σχολής: το γιούτο (湯桶), ένα δοχείο το οποίο έχει σόμπα-γιου (蕎麦湯), το νερό μέσα στο οποίο έχουν βράσει τα σόμπα το οποίο πολύς κόσμος προσθέτει στο μπολάκι με το τσούγιου για να βουτήξει μέσα τα σόμπα του. Και ναι, όλα αυτά τα σόμπα φτιάχνονται με το χέρι και μαγειρεύονται εκεί μπροστά σου.  

 (Για τις ίδιες φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

0 comments: