Monday, July 22, 2024

(3185) Δεν μπορείς να πας στον ίδιο σταθμό δύο φορές

Nihon_Arekore_03213_Rainichi_2024_1_100_cl

 Όσοι με διαβάζουν καιρό, ξέρουν ότι η 22 Ιουλίου είναι η επέτειος της πρώτης μου μέρας στην Ιαπωνία και ότι κάθε χρόνο πάω στη δυτική πλευρά του σταθμού του Σιντζούκου, το πρώτο μέρος του Τόκιο που σταμάτησα ερχόμενος από τη Ναρίτα και που θεωρώ το σημείο μηδέν μου εδώ. Κάθε χρόνο υπάρχουν αλλαγές (15 χρόνια έχουν περάσει άλλωστε) όμως φέτος η αλλαγή ήταν τεράστια. Εκεί που στη φωτογραφία υπάρχει ουρανός, υπήρχε ως πέρυσι το πολυκατάστημα Odakyu· τώρα έχει γκρεμιστεί και γίνεται μια καθολική ανάπλαση στην περιοχή και στον σταθμό η οποία περιλαμβάνει και αυτή την πεζογέφυρα η οποία ήταν καμιά εκατοστή μέτρα στα δεξιά. 

Nihon_Arekore_03213_Rainichi_2024_2_100_cl

Ευτυχώς απέναντι από τον σταθμό το τοπίο είναι το ίδιο με το κτίριο Μόντο Γκακουέν Κοκούν Τάουερ (モード学園コクーンタワー) στο κέντρο.

Nihon_Arekore_03213_Rainichi_2024_3_100_cl

Και ακόμα υπάρχει το σημείο για καπνιστές που χρησιμοποίησα τότε και που χρησιμοποιούσα ως πριν από οκτώ χρόνια που έκοψα το κάπνισμα. Όπως όλοι  οι κάτοικοι του Τόκιο, έτσι κι εγώ λέω με κάθε ευκαιρία ότι το Τόκιο αλλάζει συνεχώς όμως φέτος ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα πόσο δραστικά αλλάζει μερικές φορές. 

(Για τις ίδιες φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

0 comments: