Monday, March 6, 2023

(2831) Της εποχής --ναι, εκείνης

Nihon_arekore_02860_Sakura_mochi_100_cl

Ο καιρός για τις κερασιές πλησιάζει οπότε να ένα εποχικό γλυκό: λέγεται σακούρα-μότσι (桜餅), είναι φτιαγμένο από ρυζάλευρο και έχει γέμιση πουρέ από κόκκινα φασόλια άνκο όπως όλα τα παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά. Η διαφορά είναι ότι το μότσι έχει ροζ χρώμα και είναι τυλιγμένο σε ένα παστό φύλλο κερασιάς --το φύλλο τρώγεται και έχει γεύση που θυμίζει κανέλα. Η συγκκεριμένη συσκευασία έχει δύο σχέδια, το αριστερό είναι στο στιλ του Κανσάι (Κιότο κ.λπ.) και το δεξί στο στιλ του Κάντο (Τόκιο κ.λπ.) και φτιάχνονται χρησιμοποιώντας διαφορετικά αλεύρια: στο Κανσάι χρησιμοποιούν ένα αλεύρι που λέγεται ντομιότζι-κο (道明寺粉) και στο Κάντο, ένα άλλο που λέγεται σιρατάμα-κο (白玉粉) και το καθένα δίνει στο σακούρα-μότσι διαφορετική όψη και υφή.

(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

0 comments: