Friday, December 16, 2022

(2775) Και πώς μπορείς να αντισταθείς...

Nihon_arekore_02802_Greater_Tokyo_pass_Narita_Airport_Station_100_cl

...σε μια τέτοια πρόταση, ειδικά όταν είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις στον σταθμό του τρένου που θα σε πάρει από το αεροδρόμιο της Ναρίτα στο Τόκιο;

(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

2 comments:

Anonymous said...

φανταζομαι για να καταλαβει(=κατανοησει) κανεις το πως λειτουργουν τα μεσα μεταφορας(μετρο,λεωφορεια κλπ...)στο τοκιο θα χρειαστει αρκετο χρονο και μαλλον αρκετη προσπαθεια!!!

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Επειδή το δίκτυο των τρένων είναι τόσο καλά οργανωμένο, τα λεωφορεία είναι δημοτικά και βασικά χρησιμοποιούνται από ηλικιωμένους που μερικές φορές μένουν κάπως πιο μακριά από τον σταθμό. Τώρα για το δίκτυο των τρένων, ναι, είναι αρκετά περίπλοκο αλλά είναι πολύ καλά δομημένο και υπάρχει άφθονη πληροφόρηση οπότε περίπου μία εβδομάδα εξοικείωσης είναι αρκετή. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και παντού, μαθαίνει κανείς τις διαδρομές που χρειάζεται συνήθως --ακόμα και άνθρωποι που έχουν γεννηθει και έχουν περάσει όλη τους τη ζωή εδώ, χρειάζεται πού και πού να τσεκάρουν πού γίνεται μετεπιβίβαση από μια γραμμή σε μια άλλη ή πού βρίσκεται ο κοντινότερος σταθμός στον προορισμό τους. Μην ξεχνάμε ότι το Τόκιο είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος και δομημένο με έναν πολύ περίεργο τρόπο, μα δρόμους που δεν έχουν ονόματα, με αριθμήσεις που δεν είναι σειριακές κ.λπ.