Wednesday, July 1, 2020

(2138) Τένγκου στην Γκίνζα

Nihon_arekore_02159_Tajima_Tengu_1_100_cl

Από ό,τι φαίνεται, το σουσάδικο Τατζίμα στην Γκίνζα τρέφει κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια για τα τένγκου, τα αγαπημένα υπερφυσικά πλάσματα του Nihon Arekore και των σχολών κλασικής ξιφομαχίας. Εδώ στα ποτήρια για το τσάι...

Nihon_arekore_02159_Tajima_Tengu_2_100_cl 

...και εδώ σε μια πινακίδα πίσω από τον πάγκο -τα ονόματα δεξιά και αριστερά από το τένγκου είναι προμηθευτές από την ψαραγορά του Τσουκίτζι. 

(Για τις ίδιες φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

4 comments:

Anonymous said...

''...από την ψαραγορά του Τσουκίτζι. ''

ξερουμε καθολου τι θα συμβει στην συγκεκριμενη περιοχη μετα την μεταφορα της ψαραγορας στην περιοχη τογιοσου;
υπαρχει καποιο σχεδιο;

ευχαριστω!!!

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Μια λεπτομέρεια που δεν είναι ευρέως γνωωστή είναι ότι μετακόμισε η αγορά χοντρικής, όχι η αγορά λιανικής -η τελευταία λειτουργεί όπως και πριν και πλέον, χωρίς τους επαγγελματίες, αποκτάει όλο και περισσότερο τουριστικό ενδιαφέρον και προωθείται μια ιδέα αναγωγής της σε επίσημο κέντρο γαστρονομικού τουρισμού. Ήδη ξεκίνηγσαν να φτιάχνονται και κάποια κτίρια που επίσης θα υποστηρίζουν ένα τέτοιο προφίλ άρα η ιδέα "Τσουκίτζι = ιαπωνική κουζίνα" θα συνεχίσει να υφίσταται.

Το κομμάτι της παλιάς χοντρικής, αυτό δηλαδή που μετακόμισε, κατά ένα μέρος θα συμπληρώσει τη λεωφόρο που οδηγεί από το Σίμπασι ως το Τογιόσου και κατά ένα άλλο μέρος θα χρησιμοποιηθεί επικουρικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σαν κέντρο μετακινήσεων. Μετά από αυτούς θα ανακοινωθεί τι θα γίνει αν και πιθανότατα θα γίνει αυτό που γίνεται παντού στα ακριβά κομμάτια του Τόκιο: κάποιο μεγάλο συγκρότημα κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων, πιθανότατα θεματικά συνδυασμένων με την παραπάνω ιδέα της πρωτεύουσας της ιαπωνικής κουζίνας. Προς αυτή την κατεύθυνση από ό,τι έχω καταλάβει πιέζουν και οι κάτοικοι και η νυν κυβερνήτης του Τόκιο -αν αλλάξει (έχουμε εκλογές την Κυριακή) ίσως αλλάξει και αυτό αν και με την επιδημία ακόμα σε εξέλιξη και με τους Ολυμπιακούς ακόμα στον αέρα, όλα αυτά είναι μάλλον απλώς εκτιμήσεις.

Anonymous said...

''...προωθείται μια ιδέα αναγωγής της σε επίσημο κέντρο γαστρονομικού τουρισμού.''

σε ενα τετοιο εγχειρημα ποση πιθανη ειναι να υπαρξει προσελκυση και απο αλλες κουζινες της ευρυτερης περιοχης(κορεα,κινα,ταϊβαν κλπ...)αλλα ισως και απο ευρωπη;

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Υπάρχουν τόσες μα τόσες πολλές πρροτάσεις για άλλες κουζίνες σε όλο το Τόκιο που ακόμα και αν η συγκεκριμένη περιοχή μείνει καθαρά ιαπωνική, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα -η Γκίνζα είναι σε απόσταση δέκα λεπτών με τα πόδια και εκεί μπορεί κανείς να βρει ό,τι κουζίνα θέλει. Άλλωστε, ειδικά η κινεζική κουζίνα είναι σχεδόν επίσημα μέρος της ιαπωνικής και το ίδιο ισχύει και για κάποια πιάτα της κορεατικής και για κάποια της ευρωπαϊκής, τουλάχιστον της ευρωπαϊκής δηλαδή που καταλαβαίνουν οι Ιάπωνες (και που δεν περιλαμβάνει την ελληνική, αν υπήρχε και κάποια τέτοια αρμονική στην ερώτηση).