Monday, June 1, 2020

(2116) Από την παραγωγή στην κατανάλωση

Nihon_arekore_02137_Maguro_at_Sanpei_100_cl

ΟΚ, όχι ακριβώς "παραγωγή" γιατί αυττή γίνεται σε κάποιο πέλαγος, όμως ο υπεύθυνος για τα ψάρια ενός από τα σούπερ-μάρκετ εδώ στην Ασακούσα (λέγεται "Σανπέι/三平", παρεμπιπτόντως) μας δείχνει από πού προέρχονται τα μπλοκ τόνου που έχει στο ψυγείο. Και τα οποία ήταν όλα σε μισή τιμή από την κανονική -αυτό σημαίνει το "χανγκάκου" (半額) που γράφει επάνω -πιο απλά, ένα κομμάτι ο-τόρο (大トロ) από την κοιλιά του τόνου που θα έβγαζε 12 κομμάτια σούσι της ψηλότερης ποιότητας ερχόταν στα 1100 γεν, δηλαδή περίπου 9 ευρώ.

(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

0 comments: