Friday, July 5, 2013

(342) Το ευρωπαϊκό μπισκότο από την πρωτεύουσα των σογκούν


Παραδόξως δεν έχω ξαναγράψει γι αυτά αν και είναι ό,τι πιο νόστιμο μπορεί να φάει κανείς στην Καμακούρα: λέγονται «σάμπουρε» (サブレ)  το οποίο είναι η ιαπωνική εκδοχή του γαλλικού «σαμπλέ» (sablé) ενός μπισκότου με έντονη γεύση βουτύρου. Η εταιρεία Τοσιμάγια (豊島屋) τα  φτιάχνει στην Καμακούρα από το 1894 με την ονομασία «Χάτο Σάμπουρε» (鳩サブレー) δηλαδή «σαμπλέ περιστεριού» μια και το σχήμα τους είναι μια στιλιζαρισμένη εικόνα του πουλιού.

 (Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr)

0 comments: