Monday, August 5, 2019

(1902) Στην Καλιφόρνια...


...ή, εδώ που τα λέμε, και στην Καναγκάουα (ίδιος ωκεανός, ίδια κουλτούρα) θα ήταν Harley Davidson. Στην Ασακούσα είναι μια Honda Valkyrie 1520 κυβικών -η καστομιά στην εμφάνιση παραμένει, βεβαίως. Από τις λίγες φορές που έχω δει μεγάλες μηχανές στην Ιαπωνία. Ιδιαίτερα μεγάλες μηχανές που να μην είναι Harley. 

 (Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

4 comments:

Ηλίας said...

Εντάξει, ακόμα αυτή κρατάει ένα κάποιο theme και παρά τη διακόσμηση μπορείς να πεις οτι αν μη τι άλλο είναι σχετικά ομοιογενής. Αυτές που ψάχνω να πετύχω είναι οι πολύχρωμες ακραίες υπερβολές μερικών bosozoku (άλλος όρος που έχει ξεχειλώσει και χωράει μύρια όσα) αλλά φευ!

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Νομίζω ότι είναι και πολύ ομοιογενής -φανταχτερή αλλά σαφώς συνεπής. Των μποσοζόκου είναι, βεβαίως άλλο πράγμα (και έχω μερικές φωτογραφίες από τέτοια μηχανάκια -τις έχεις δει, φαντάζομαι) αλλά γενικά δεν τους βλέπεις πολύ πια στο Τόκιο. Τουλάχιστον όχι στις περιοχές του Τόκιο που κινούμαι συνήθως εγώ.

Ηλίας said...

Ε λοιπόν ανακάλυψα το πρώτο Σάββατο του μήνα μετά τις 10 το βράδυ περνάνε διάφορα custom (κυρίως αμερικάνικα 50s) από το κέντρο της Shibuya στη γνωστή διαστάυρωση, ενίοτε και μερικές μηχανές. Επίσης σ'ένα parking σ' ένα τεχνητό νησί που λέγεται Daikokufuto ανάμεσα σε Yokohama και Kawasaki συχνάζουν συνήθως τέτοια οχήματα, αυτοκίνητα και μηχανές.

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Γενικά αυτά τα παλιά αμερικανικά τα πετυχαίνεις στην Σιμπούγια, πράγματι -κι εγώ τα έχω δει εκεί αν και δεν θυμάμαι τι μέρα (πιο σωστά "νύχτα") ήταν.