Παρακάμπτοντας την προφανή αναφορά στον Γκρούσο Μαρξ θα μείνω στην παρατήρηση ότι τα τατουάζ δε δημιουργούν πάντα άσχημους συνειρμούς στην Ιαπωνία. Ακόμα και αν τα παρατηρεί κανείς σε κάποιο πανηγύρι/ματσούρι.
(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr)
(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr)
4 comments:
θεωρητε κατι σπανιο ή επαναστατικα τολμηρο & μοντερνο αυτο για την ιαπωνια; εννοω κοπελα να βγαινει και να δειχνει ετσι το τατουαζ της;
Εγκληματικό θεωρείται :-) Από την περίοδο Μέιτζι (δηλαδή από τα μέσα του 19ου αιώνα) και μετά τα τατουάζ είναι ταυτισμένα με το οργανωμένο έγκλημα, συνεπώς η επίδειξή τους (από άντρες ή γυναίκες) δεν είναι κάτι αποδεκτό από την πλειονότητα της ιαπωνικής κοινωνίας. Και παρότι υπάρχει κάποια δυναμική αλλαγής κυρίως στις νεαρές ηλικίες, το γενικότερο "ταμπού", ούτως ειπείν, κατά των τατουάζ παραμένει αρκετά ισχυρό.
Νομιζα οτι απλα τατουαζ σαν της κοπελας δεν ταυτιζονται με την γιακουζα. Και οτι τατουαζ που καλυπτουν ολο το σωμα απο τη κορυφη μεχρι τα νυχια ειναι σημα κατατεθεν της Γιακουζα.
Κι εγώ έτσι νόμιζα αλλά μια από τις πιο ενδιαφέρουσες (και ταυτόχρονα ενοχλητικές) αντιφάσεις των ιαπώνων είναι το πόσο ευέλικτοι είναι σε μερικά πράγματα και πόσο άκαμπτοι είναι σε κάποια άλλα. Εν προκειμένω, τα τατουάζ είναι τατουάζ και για τους περισσότερους αυτό είναι αρκετό...
Post a Comment