Friday, May 3, 2024

(3128) Ναγκάνο #41: Κάτι πικάντικο

Nihon_Arekore_03157_Omotesando_Yawataya_ISogoro_1_100_cl

Αυτό εδώ, ως κτίριο δεν είναι τόσο ιδιαίτερο όμως στεγάζει μια επιχείριση πασίγνωστη στην Ιαπωνία: την Γιαουατάρα Ισογκόρο (八幡屋礒五郎), η οποία από το 1736, φτιάχνει το μείγμα καυτερών μπαχαρικών σιτσίμι τογκαράσι (七味唐辛子) που οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν κατά κόρον.

Nihon_Arekore_03157_Omotesando_Yawataya_ISogoro_2_100_cl

Η είσοδος του μαγαζιού από μια άλλη γωνία ώστε να φαίνεται η παλιά ταμπέλα (στην Ιαπωνία, όταν χρησιμοποιούν τέτοιες παλιές ταμπέλες, συνήθως είναι οι αυθεντικές, από το το πρώτο μαγαζί) καθώς και οι δύο μεγάλες πιπεριές τσίλι που είναι η βάση του σιτσίμι τογκαράσι της Γιαουατάρα Ισογκόρο --τα άλλα έξι συστατικά είναι τζίντζερ, περίλα, ιαπωνικό πιπέρι, αποξηραμένη πορτοκαλόφλουδα, μαύρο σουσάμι και κάνναβη. (Η ονομασία "σιτσίμι τογκαράσι" σημαίνει "πιπεριά τσίλι με εφτά γεύσεις").

Nihon_Arekore_03157_Omotesando_Yawataya_ISogoro_3_100_cl

Και στο πίσω μέρος του μαγαζιού ένα ειδικό διαφημιστικό αυτοκίνητο στο σχήμα της βασικής συσκευασίας του σιτσίμι τογκαράσι της Γιαουατάρα Ισογκόρο. 

(Για τις ίδιες φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

0 comments: