Wednesday, September 15, 2021

(2450) Πάλι από τη Uniqlo

Nihon_arekore_02475_Uniqlo_uchiwa_100_cl

Και πάλι για το καλοκαίρι, βεντάλιες ούτσιουα (団扇), αποκλειστικά για το μέγα-κατάστημα που άνοιξαν στην Ασακούσα πριν από κάνα-δυο μήνες. Αυτό λέει και στο σηματάκι: Ασακούσα (浅草).

(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

4 comments:

Ηλίας said...

κοίτα εδώ που τελικά θα πρέπει να πηγαίνω καλοκαίρι στο uniqlo! Πολύ όμορφες κ ιδιαίτερες λόγω Asakusa.

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Ναι, το συγκεκριμένο μαγαζί έχει διάφορα πράγματα που δε βρίσκεις αλλού -προς το παρόν έχω δει μόνο τα καλοκαιρινά αλλά σίγουρα θα έχει και τον χειμώνα άλλα. Όταν έρθεις θα πάμε: είναι απέναντι από το Don Quijote στο Ρόκου Μπρόντγουεϊ, πέντε λεπτά με τα πόδια από το σπίτι. Παρεμπιπτόντως και το σχέδιο της βεντάλιας δεν είναι τυχαίο: δεν φαίνεται καλά στη φωτογραφία αλλά είναι σαν ύφανση από κιμονό βαμμένο με λουλάκι όπως έκαναν παλιά (και, βεβαίως, συνεχίζουν μέχρι σήμερα --Ιαπωνία γαρ).

Ηλίας said...

Άντε να δούμε, το πλάνο ήταν προς Μάρτιο 2022 για τον Μαραθώνιο της Yokohama αλλά τον άλλαξαν για φθινόπωρο (ήταν ήδη περίεργο που τον είχαν τόσο κοντά στο χαναμι) οπότε το επόμενο ταξίδι πάει προς φθινόπωρο του 2022 (covid επιτρέποντος).

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Μέχρι το Κόβιντ να μπει σε μια σειρά, όλα στον αέρα είναι οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να βάλεις όλα τα σχέδια στο ράφι· δεδομένου δε του τρόπου που έχει ακολουθήσει η Ιαπωνία, ίσως εδώ τα πράγματα να πάνε πιο αργά από ό,τι αλλού αν και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα τα πράγματα να αλλάξουν μετά τις εσωτερικές εκλογές του Τζιμιντό σε δύο εβδομάδες και τις γενικές εκλογές στο τέλος Νοεμβρίου. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι οι εμβολιασμοί θα φτάσουν εκεί που πρέπει για να χαλαρώσουν πραγματικά τα μέτρα γύρω στην άνοιξη οπότε η πιο ρεαλιστική εκτίμηση για ταξίδι θα πρέπει να είναι γύρω στον Ιούνιο. Το φθινόπωρο μου ακούγεται ακόμα πιο πιθανό.