Monday, February 25, 2019

(1788) Επί του προσωπικού: όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις


Πέρσι είχα ποστάρει κάποια στιγμή τη φωτογραφία ενός κυρίου που κατέγραφε τη γειτονιά μου για το Google Maps -για να μην τρέχετε, η φωτογραφία ήταν αυτή.


Και προχθές, ψάχνοντας κάτι στο Google Maps ανακάλυψα ότι όταν  τον φωτογράφιζα εγώ, με φωτογράφιζε κι αυτός -για να μην τρέχετε, η φωτογραφία είναι αυτή.

 (Για τις ίδιες φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

6 comments:

Ηλίας said...

Περίεργο που χρησιμοποίησαν τον πεζό αντί για το κανονικό αυτοκίνητο (εκτός κι αν είναι πεζόδρομος εκεί). Ο πεζός (πιθανότατα κάποιος με εμπειρία πεζοπορίας) έφτασε και μέχρι την κορυφή του fuji: https://www.youtube.com/watch?v=J2LDkP7UbxU

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Όπως και πολλοί άλλοι δρόμοι στην Ασακούσα είναι κανονικός δρόμος που τέμνεται από πεζοδρόμους οπότε είναι καλύτερα να το κάνει κανείς με τα πόδια. Το Φούτζι πάντως από όσο ξέρω δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία: κάθε χρόνο το ανεβαίνουν χιλιάδες άνθρωποι -από ό,τι είχα διαβάσει κάποτε τα περισσότερα ατυχήματα και στην ανάβαση και στην κατάβασή του είναι αποτέλεσμα της πολυκοσμίας.

Ηλίας said...

Ναι, η ανάβαση στο fuji είναι στα σχέδια για το φετινό ταξίδι (αρχές Σεπτεμβρίου) κι απ ότι διαβάζω θέλει κυρίως καλό εξοπλισμό κι όχι τόσο φυσική κατάσταση. Πίσω στο θέμα μας: μάλλον ο πεζός θα συμφέρει για να μπαίνει και στους ναούς και/ή σε μαγαζιά καθώς είναι τουριστικά ενδιαφέρουσα η περιοχή (αν και δεν ξέρω πόσο κοντά στο Senso-ji είναι η φωτογραφία). Δεν τον είχα ξαναδεί σε πόλεις πάντως, νόμιζα οτι έκανε αποκλειστικά λήψεις εκτός δρόμου, σε βουνά, ερήμους κλπ.

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Είναι κάνα πεντάλεπτο από το Σενσότζι όμως γενικά οι Ιάπωνες είναι αρκετά περίεργοι με το θέμα της ιδιωτικότητας οπότε για μέσα στους ναούς και στα μαγαζιά το βλέπω δύσκολο· μέχρι τα σκαλιά του Σενσότζι πάντως έχει πάει. Α, παρεμπιπτόντως, αν πρόκειται να περάσεις από το Τόκιο ή κάπου γύρω (Τσίμπα, Καναγκάουα, Σαϊτάμα) θα χαρώ πολύ να τα πούμε και από κοντά!

Ηλίας said...

Ευχαρίστως, το πρόγραμμα φετος λέει Sapporo 22/8-28/8 και μετά μέχρι τις 6 ή 7/9 Τόκιο με μία μέρα Fuji και σίγουρα μία μέρα Yokohama κι αλλη μια Kamakura. Κλασικά από τώρα φαίνεται άνετο πρόγραμμα αφού έχω πάει ήδη 2 φορές Τόκιο αλλά πάλι θα τρέχω ολη μερα. Του χρόνου έχει Ολυμπιακούς και ειναι σε καραντίνα ολο το 2020 όλη η Ιαπωνία από bookings και τιμες (ελπίζω να μη γινει απλησιαστη οπως στα 80s). Το ξενοδοχείο θα είναι (παλι) στα περιξ των Nihonbashi/Bakurocho οπότε θα μαστε κοντά. Θα ενημερώσω σχετικά όταν πλησιάζει ο καιρός και οριστικοποιηθούν μέρες κλπ

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Εκτός Τόκιο, η Καμακούρα είναι ειδικότητά μου (και) λόγω της διετούς διαμονής σε απόσταση αναπνοής από εκεί· το Τόκιο είναι τόσο μεγάλο που πάντα θα υπάρχει κάτι να δεις (όπως λέω συνήθως, μέσα σε δέκα χρόνια δεν έχω πάει καν και στους 23 δήμους του "κεντρικού" Τόκιο οπότε...) και από το Νιχονμπάσι είμαστε κάνα τεταρτάκι με το ποδήλατο. Συνεπώς, αν δεν γίνει κάτι θεαματικό, μπορούμε να το θεωρήσουμε δεδομένο!