Monday, December 9, 2019

(1992) Λαδωμένα ξυλάκια

Nihon_arekore_02013_Bambi_Greasy_spoon_1_100_cl

Στη Γιοτσούγια (四谷), στο στενάκι με τα εστιατόρια που λέγεται "Σινμίτσι Ντόρι" (しんみち通り), το "Bambi" (バンビ ) είναι ό,τι κοντινότερο έχω δει σ' αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν "γκρίσι σπουν". 

Nihon_arekore_02013_Bambi_Greasy_spoon_2_100_cl

Τραπέζια δεν υπάρχουν -μόνο πάγκος.

Nihon_arekore_02013_Bambi_Greasy_spoon_4_100_cl

Και το φαγητό είναι αυτό που οι Ιάπωνες αποκαλούν "γιοσόκου" (洋食) ή "δυτικό φαγητό" το οποίο είναι μάλλον η ιαπωνική αντίληψη για το τι είναι "δυτικό φαγητό". Τα δύο πιάτα που πήραμε εμείς ήταν δύο παραλλαγές του σερφ-εντ-τέρφ, το ένα με μπιφτέκι από μοσχάρι ουάγκιου με τυρί, ρύζι, γαρίδα πανέ, γεμιστή κροκέτα με κρέμα και καβούρι και σαλάτα... 

Nihon_arekore_02013_Bambi_Greasy_spoon_3_100_cl

...και το άλλο με μπιφτέκι από ουάγκιου με δύο γεμιστές κροκέτες με κρέμα και καβούρι και σαλάτα -και ρύζι χωριστά. Και όπως συμβαίνει συνήθως με τα γκρίσι σπούν, ήταν πολύ νόστιμα (με τον τρόπο που είναι νόστιμο το σπιτικό φαγητό), πολύ χορταστικά και σε πολύ λογικές τιμές. 

(Για τις ίδιες φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

0 comments: