Thursday, December 5, 2019

(1990) Απλώς ένα ιζακάγια στο Σίνμπασι


Νομίζω λεγόταν "Κίνγκιο" (金魚) αλλά πραγματικά δεν θυμάμαι: το Σίνμπασι έχει εκατοντάδες. Για αρχή ένα Jim Beam χάιμπολ. 


Και μετά σαλάτα με σιράσου (しらす/白子 ή μικρές σαρδέλες)...


...και μέντσι-κάτσου (μπιφτέκι πανέ). 


Και κάτι διαφορετικό: ο τρόπος που ήταν στημένα τα ξυλάκια στο τραπέζι. 

(Για τις ίδιες φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

2 comments:

Anonymous said...

το λαχανο διπλα στο μπιφτεκι πανε τρωγεται ετσι σκετο ή τοποθετουν πανω του καποιου ειδους ντρεσινγκ σαλατας;

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Εξαρτάται. Υπάρχουν διάφορα ντρέσινγκ που μπορεί να χρησιμοποιήσουν ή μπορεί να είναι και σκέτο. Στα κροκετοειδή πάντως σχεδόν πάντα βάζουν αυτή την σάλτσα που τη λένε "τονκάτσου σος", μοιάζει με την Γούστερ σος και που σχεδόν πάντα είναι της εταιρείας Bull-Dog (http://tonkatsu.bulldog.jp/bulldogsauce/)