Το βρίσκεις σε πολλές παραλλαγές όμως η βασική είναι μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε λεπτές φέτες και ελαφρά τσιγαρισμένο μαζί με κρεμμύδια στον πανταχού παρόντα ζωμό ντάσι (出汁) και απλωμένο πάνω σε μια μεγάλη μερίδα ρυζιού. Σερβίρεται σε ένα μεγάλο μπολ που λέγεται «ντόνμπουρι» (丼) ή απλώς «ντον», εξ ου και η ονομασία «γκιούντον» (牛丼) δηλαδή «μπολ με μοσχάρι» και συνοδευμένο από μια κούπα μίσο-σίρου (味噌汁) δηλαδή «σούπα με καρυκευμένη με μίσο/σόγια που έχει υποστεί ζύμωση» είναι ίσως το πιο απλό και φτηνό πλήρες γεύμα που μπορείς να φας παντού στην Ιαπωνία.
(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr)
0 comments:
Post a Comment