Είναι ένα είδος παντεσπάνι που οι ιάπωνες αποκαλούν «κασουτέρα», από το πορτογαλικό «Καστέρα» (Καστίλη)· πρόκειται για ένα από τα παλιότερα δυτικά γλυκά που ήρθαν στην Ιαπωνία πριν από 400 περίπου χρόνια. Το συγκεκριμένο είναι σπεσιαλιτέ του Ναγκασάκι –προσέξτε το έμβλημα του ζαχαροπλαστείου με τη νυχτερίδα, περίπου 200 χρόνια πριν από τον τέτοιον.
(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr)
(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr)
2 comments:
Με παγωτακι μαστιχα αυτο θα τα σπαει!
Παλι μεσημερι ειναι και παρολο που εχω φαει καταλαβαινεις....
Gia mastixa den 3erw (den eimai filos) alla me sokolata einai mia xara! Epishs einai e3airetiko meta apo duo lepta sto toaster oven kai me meli apo panw: breakfast of champions.
Post a Comment