Saturday, September 24, 2022

(2718) Το Κοβιντ δεν έχει περάσει ακόμα...

Nihon_arekore_02744_Doraemon_mask_100_cl

...υπενθυμίζει ο Ντοραεμόν, ο οποίος παρά τα 53 του χρόνια, παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους χαρακτήρες του κόσμου των παιδικών μάνγκα/άνιμε. Λες και οι Ιάπωνες χρειάζονται προτροπή για να φορέσουν μάσκα έτσι κι αλλιώς.

(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

2 comments:

Ηλίας said...

Ναι ρε συ Ντορεμον αλλά φόρα τη σωστά τουλάχιστον με τη μύτη μέσα, κ ακόμη καλύτερα μία FFP2 αντί για σκέτη χειρουργική! Ετοιμαστείτε για ευτράπελα τώρα που ξανανοίγουν τα σύνορα κ θα συρρεύσουν ορδές τουριστών που θ'αναρωτιούνται γιατί εκεί φοράτε ακόμα μάσκες...

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Προς υπεράσπισή του, ο Ντοραεμόν έχει τόσο πλατύ πρόσωπο που αν βάλει και τη μύτη μέσα μετά δε θα βλέπει :-) Οι FFP2 ποτέ δεν έπιασαν ιδιαίτερα στην Ιαπωνία αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Ιάπωνες να έχουν εντυπωσιακά χαμηλά νούμερα μέχρι την Όμικρόν. Αλλά έτσι κι αλλιώς, πλέον η αντιμετώπιση είναι ότι η επιδημία πέρασε: η κυβέρνηση την έχει κατεβάσει σε σημασία στο επίπεδο της εποχικής γρίππης, ο κόσμος έχει αρχίσει σιγά-σιγά (αλλά πολύ σιγά, καθότι Ιαπωνία) να βγάζει και τις μάσκες και παρότι τουρίστες έχουν αρχίσει και έρχονται από τον Ιούνιο, τα νούμερα πέφτουν.