Οπότε καλό είναι να είναι κανείς προετοιμασμένος για τα πάντα. Όπως αυτή εδώ η βιτρίνα καταστήματος που πουλάει τζιν σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο στην Γκίνζα,
(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).
4 comments:
να ρωτησω λιγο,
τα μεγεθη ρουχων στην ιαπωνια ειναι διαφορετικα απο τα αντιστοιχα ελλαδας/ευρωπης;
Γενικά δε βρίσκεις παντού πολύ μεγάλα μεγέθη και οι διαστάσεις τω ρούχων που ακολουθούν το σύστημα S, M, L κ.λπ. είναι μικρότερες απο αυτές που είναι στη Δύση, αλλά πέρα από αυτά γενικά όχι ιδιαίτερα. Κάτι που μπερδεύει, ειδικά τους Άγγλους και τους Αμερικανούς είναι ότι οι διαστάσεις (και) ρούχων και παπουτσιών μετριούνται σε εκατοστά οπότε ένα παπούτσι που στην Ελλάδα θα ήταν Νο 42, στην Ιαπωνία είναι Νο 26 (εκατοστά).
Καουμπόης, Χριστός (νόμιζα Διόνυσος αρχικά), Μάο, Λίνκολν, Μαρξ και (μάλλον) Λένιν στην ίδια βιτρίνα, ο διακοσμητής έχει κέφια (ή τα βρήκε όλα μαζί σε παζάρι για 1000Y).
Για τα νούμερα ρούχων να πω κι εγώ οτι λόγω ύψους δε μου έκανε τίποτα την πρώτη φορά που είχα έρθει το 2014, τώρα ειδικά στο UNIQLO αλλά και σε πολλά άλλα ψωνίζεις κανονικά απλά υπολογίζεις ένα νούμερο πιο πάνω από αυτό που φοράς.
Ναι, ομολογώ κι εγώ ότι το κόνσεπτ του διακοσμητή μου διαφεύγει αλλά πλέον έχω πάψει και να προσπαθώ να το συλλάβω -απλώς το καταγράφω και από εκεί και πέρα καθένας μπορεί να σκεφτεί ό,τι θέλει (επιπλέον δεν είμαι καν σίγουρος ότι και ο ίδιος ο διακοσμητής θα μπορούσε να μου το εξηγήσει: όταν πρόκειται για στοιχεία από ξένους πολιτισμούς, υπάρχει αρκετή σύγχυση ως προς τη σωστή χρήση τους) Για τα νούμερα εγώ βρίσκομαι στο άλλο άκρο: έχω απολύτως ιαπωνικές διαστάσεις οπότε βρίσκω τα πάντα παντού :-)
Post a Comment