Wednesday, October 15, 2014

(659) Στην Τσουκισίμα (3)


Ο βασικός λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι έρχονται στην Τσουκισίμα είναι για να κάνουν βόλτα στον κεντρικό εμπορικό δρόμο, το Νίσι-Νάκα Ντόρι (西中通り) το οποίο είναι διάσημο για τα δεκάδες εστιατόρια που σερβίρουν μόντζα-γιάκι (もんじゃ焼き), μια αλμυρή τηγανίτα που περιέχει ό,τι υλικό μπορεί να φανταστεί κανείς.  Γι αυτό το λόγο, ο δρόμος λέγεται και «Μόντζα-Ντόρι» (もんじゃ通り).


Για διάφορους λόγους, κάποια εστιατόρια μόντζα-γιάκι είναι πιο διάσημα από άλλα με αποτέλεσμα ο κόσμος να περιμένει αρκετή ώρα απ’ έξω μέχρι να αδειάσει κάποιο τραπέζι… 


…το οποίο έχει επάνω μια ειδική πλάκα ώστε ο πελάτης να φτιάξει μόνος το μόντζα-γιάκι του –η πλάκα του μόντζα οφείλεται κατά πολύ σ’ αυτό ακριβώς το γεγονός.

 (Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr –στο Flickr θα βρείτε επίσης και ένα ολόκληρο άλμπουμ με φωτογραφίες από εκείνη τη βόλτα).

0 comments: