Tuesday, October 6, 2015

(909) Ιστορία γραμμένη με ξύσματα παλαμίδας


Ένα από τα παλιότερα μαγαζιά του Νιχονμπάσι, το "Νίνμπεν" (にんべん) -υπάρχει στην περιοχή από το 1720.



Το βασικό του εμπόρευμα είναι αποξηραμένη παλαμίδα ή "κατσούο-μπούσι" (かつお節), όπως αυτή που κρατάει ο κύριος στη φωτογραφία ενώ ο υπάλληλος στα δεξιά του εξηγεί πώς να την τρίβει για να τη βάλει στο φαγητό -το κατσούο-μπούσι είναι απαραίτητο συστατικό στο ζωμό ντάσι (出汁/だし) ο οποίος με τη σειρά του χρησιμοποιείται σε πολλές από τις κλασικές συνταγές της ιαπωνικής κουζίνας. 



Και βεβαίως, όπως σε όλα τα παλιά μαγαζιά, τα πάντα γίνονται υπό το άγρυπνο βλέμμα των θεών του Σίντο.  

 (Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

0 comments: