Τα ονίγιρι (お握り/おにぎり) ή μουσούμπι (結び/むすび) είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιαπωνικής κουζίνας (είχα γράψει μάλιστα κάτι σχετικά στο Greecejapan). Αν και συνήθως αποτελούνται από ρύζι, έχουν γέμιση κάποιο ψαρικό και είναι τυλιγμένα μέσα σε φύκι νόρι, τα βρίσκει κανείς και σε πιο... εξωτικές ποικιλίες όπως αυτή που έχει μέσα «all star κρεάτων», ήτοι κοτόπουλο, μοσχάρι και χοιρινό. Δεν ξέρω αν είναι πιο αστεία η ονομασία ή η επεξήγηση ότι «πρόκειται για κατασκευασμένη εικόνα» -μάλλον για να προειδοποιήσουν τον καταναλωτή ότι δεν έβαλαν ένα γουρούνι πάνω σε ένα μοσχάρι και από πάνω έναν κόκορα και το τράβηξαν φωτογραφία.
(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).
0 comments:
Post a Comment