Το "Choi" στο Ασακούσα-μπάσι είναι ένα ενδιαφέρον μείγμα ιζακάγια και wine bar με κουζίνα που συνδυάζει ιαπωνικά στοιχεία με δυτικά και ασιατικά.
Το βασικό κόνσεπτ είναι ότι πίνεις/τρως όρθιος όμως στην πραγματικότητα μπορείς να καθίσεις και στο μπαρ και σε τραπεζάκια.
Καθώς δεν είμαστε ιδιαίτερα του κρασιού παίξαμε τα στάνταρ μας: ουίσκι-χάιμπολ για μένα και μπίρα για την Άτσουκο.
Για φαγητό, ξεκινήσαμε με γάβρους (αν και το ιαπωνικό "ιουάσι"/イワシ/鰯 υποτίθεται ότι μεταφράζεται "σαρδέλα") ψητούς με λεμόνι και ελιές...
...συνεχίσαμε με κροκέτες γκοργκοντζόλα...
...πέννες επίσης με γκοργκοντζόλα και μαύρο πιπέρι...
...και τελειώσαμε με ένα χταπόδι με ελαιόλαδο και φρέσκο κρεμμύδι. Όλα εξαιρετικά!
(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).
0 comments:
Post a Comment