Το κακιγκόρι (かき氷) είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική γεύση του ιαπωνικού καλοκαιριού (και ειδικά των καλοκαιρινών πανηγυριών): γυρίζεις το χερούλι και βγαίνει τριμμένος πάγος…
…τον οποίο ρίχνεις σε ένα ποτήρι με διάφορα χρωματιστά σιρόπια και στη συνέχεια σερβίρεις με ακόμα περισσότερο σιρόπι από πάνω. Και με ένα καλαμάκι, πατικωμένο από τη μια μεριά ώστε να λειτουργεί σαν κουτάλι.
(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).
0 comments:
Post a Comment