Και επειδή ιαπωνική γιορτή σημαίνει ότι κάπου θα μπλέκεται και το ρύζι (ΟΚ, όχι απόλυτα αλλά αρκετά συχνά), για την Ημέρα των Παιδιών υπάρχει το «τσιμάκι» (ちまき/粽) δηλαδή ρύζι από αυτό που χρησιμοποιείται και για τα γλυκά μότσι ανακατεμένο με διάφορα άλλα υλικά (κρέας, κοτόπουλο, φασόλια κ.α.) και τυλιγμένο σε φύλλα μπαμπού.
(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr)
0 comments:
Post a Comment