Έχω πει κι άλλοτε ότι το αγαπημένο μου φαγητό στην Ιαπωνία είναι τα ζυμαρικά που λέγονται ράμεν, σχεδόν σε όλες τους τις εκδοχές (υπάρχουν αρκετές χιλιάδες –και δεν υπερβάλλω). Η συγκεκριμένη, επίσης από την παραλία της Ενοσίμα χρησιμοποιεί θαλασσινά: γαρίδες, μύδια και καλαμάρια· δεν ξέρω πώς δείχνει στη φωτογραφία αλλά από γεύση ήταν εξαιρετική!
(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr)
(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr)
4 comments:
Το χορταρικό μέσα στη σούπα τι είναι;
Φύκι -βεβαίως.
Ψωμοειδή τρώνε τίποτα; Κάτι να παπαριάσεις μέσα στη σούπα ας πούμε. Έστω κάνα παξιμαδάκι.
Τα ψωμιά που έχουν εδώ πρέπει να τα δει (και να τα φάει) κανείς για να τα πιστέψει: για λαό που δεν έχει παράδοση στο ψωμί το έχουν πάει το πράγμα σε μια εντελώς διαφορετική σφαίρα -βεβαίως το ίδιο έχουν κάνει και με τις καθιστές τουαλέτες και με διάφορα άλλα δυτικά πράγματα. Παρόλα αυτά, ψωμί δε σερβίρεται πουθενά σε εστιατόρια (ιαπωνικού στιλ ή άλλου), με την ίδια λογική που στα ελληνικά εστιατόρια δε σερβίρεται σάκε για όλους εμάς που σιχαινόμαστε τη μπίρα, το κρασί και το ούζο.
Post a Comment