Wednesday, January 30, 2019

(1771) Σπαθιά, ούτως ειπείν


Το πιο γνωστό σουβενίρ από την Ασακούσα είναι το "καμινάρι-οκόσι" (雷門 おこし), γλυκά σνακ φτιαγμένα από ψημένο ρύζι και ζάχαρη. Και το πιο γνωστό  ιαπωνικό αντικείμενο είναι το σπαθί των σαμουράι, γνωστό και ως "κατάνα" (刀). Οπότε γιατί όχι και ένας συνδυασμός τους: ένα σπαθί φτιαγμένο από καμινάρι-οκόσι -βεβαίως στην Ασακούσα. 

 (Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr).

0 comments: