Κανονικά θα έπρεπε να γράψω γι αυτό το φθινόπωρο καθώς τότε εμφανίζεται στα μίνι-μάρκετ και σχεδόν οπουδήποτε αλλού. Λέγεται «οντέν» (おでん) και είναι μια σούπα στην οποία βάζει κανείς διάφορα πράγματα όπως σφιχτά αυγά, ραπάνι ντάικον (ναι, το μεγάλο), τόφου, μανιτάρια, πατάτες και διάφορες παραλλαγές του μόνου ίσως πράγματος που δεν μπορώ να φάω με τίποτα στην ιαπωνική κουζίνα, του καμαμπόκο (蒲鉾), ενός αηδιαστικού κατασκευάσματος που φτιάχνεται από πουρέ ψαριού.
(Για την ίδια φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μαυρόασπρη εκδοχή, δείτε το σετ «Japan Arekore» στο Flickr)
0 comments:
Post a Comment